Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. - NEL Lines

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ, NEL Lines ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1972 και έχει έδρα την Μυτιλήνη.
Γενικές Πληροφορίες για την NEL Lines

 
ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ

Η Εταιρία ιδρύθηκε στις 5 Αυγούστου 1972 με την επωνυμία ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. με έδρα την Μυτιλήνη (οδός Ελ. Βενιζέλου 5, τηλ. 22510-26 212). Επιπλέον διατηρεί το κάτωθι υποκατάστημα στον Πειραιά:
Επί της γωνίας Άστιγγος και Ακτής Τζελέπη στον Πειραιά, τηλ. 210-4115015, 4113722, 210-4125888
Τα δρομολόγια που εκτελούν τα πλοία της NEL Lines καθορίζονται τόσο από την εποχικότητα της ζήτησης όσο και από την προσπάθεια για εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών της περιοχής δράσεως της Εταιρείας, με στόχο τη δυνατότητα εξεύρεσης θέσεων ακόμα και κατά περιόδους αιχμής.

Σημειώνεται ότι τα πλοία της Εταιρείας συμμορφώνονται με τον Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM CODE).
Σημειώνεται επίσης ότι το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι(Corsaire 12000), που αποκτήθηκε εντός του 2000 καθώς και τα δύο νέα ταχύπλοα ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ (Corsaire 10000) και ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ (Corsaire 14000) που αποκτήθηκαν το έτος 2001, αποτελούν την τελευταία εξέλιξη των πλοίων νέας τεχνολογίας με βασικό πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων το σύστημα υδροπρόωσης που επιτρέπει την ανάπτυξη ταχύτητας 36 - 40 μιλίων ανά ώρα έναντι 18 - 27 μιλίων ανά ώρα που αναπτύσσουν τα αντίστοιχα συμβατικά πλοία.
Τα τελευταία επίσης διαθέτουν τριπλό σύστημα σταθεροποίησης του πλοίου που συγχρονίζεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και παρέχει την μέγιστη άνεση στον επιβάτη.

Εντός του 2006 αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της C-Link Ferries. Με τον νεοαποκτηθέντα στόλο, δηλαδή με τα δύο ταχύπλοα τύπου Corsaire και τα δύο συμβατικά που διατηρεί η C-Link Ferries, καθώς και με την δρομολόγηση του Αίολος Κεντέρης απο τον Πειραιά στην γραμμή Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη στο οποίο έχουν τοποθετηθεί νέες μηχανές τύπου MTU, Η NEL LINES εκτός απο την κάλυψη του ΒΑ Αιγαίου εισέρχεται πλέον δυναμικά και στον Γεωγραφικό χώρο των Κυκλάδων.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην εξέλιξη της NEL Lines το 2005 είναι:
Εξαγορά του πακέτου μετοχών της NEL Lines που είχε η Α.Ν.Ε.Κ. ΑΕ, από το νέο στρατηγικό επενδυτή Edgewater Holdings Inc
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Εταιρείας υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών.

Δίκτυο Πωλήσεων
Υπάρχουν λιμενικά πρακτορεία για την NEL Lines σε όλα τα λιμάνια προορισμού της Εταιρίας, επιπροσθέτως στον Πειραιά λειτουργεί Κεντρικό Πρακτορείο της Εταιρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη με προσωπικό της Εταιρίας.
Η NEL Lines συνεργάζεται και με περίπου 800 πρακτορεία στην ευρύτερη περιφέρεια Αθηνών, Πειραιά καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στόχοι Προοπτικές
Η νέα Διοίκηση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της με την αλλαγή του Στρατηγικού Επενδυτή, εκπληρώνοντας τον στόχο της οργανωτικής, διοικητικής και οικονομικής αναδιάρθρωσης πλέον σχεδιάζει την στρατηγική ανάπτυξη και εξάπλωση της, αφενός σε νέες γραμμές και αφετέρου την αναδιάρθρωση και επέκταση του στόλου της.

Εκσυγχρονισμός της λειτουργίας και των δομών της εταιρείας
Η εταιρεία εφάρμοσε ένα αποτελεσματικό οργανόγραμμα με σύγχρονες και αποτελεσματικές δομές λειτουργίας. Στο νέο οργανόγραμμα προστέθηκαν τμήματα έτσι ώστε η εταιρεία να μπορεί να ανταποκριθεί στο έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον των ακτοπλοϊκών μεταφορών στο Αιγαίο. Η Διοίκηση της εταιρείας εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο Management θέλει να προσδώσει τη θέση που αξίζει στην εταιρεία.

Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία της εταιρείας
Στόχος της Διοίκησης ήταν και είναι η πλήρης αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία της εταιρείας τα οποία χαρακτηρίζονται αξιόπιστα, πληρούν τα κριτήρια της Συνθήκης της Στοκχόλμης, και μπορούν να παρέχουν στους επιβάτες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες των εστιατόριων και μπαρ στα πλοία ανατέθηκαν για την εκμετάλλευση τους στον Όμιλο Goody’s και Flocafe. Επιπρόσθετα, παρέχονται και άλλες υπηρεσίες όπως πωλήσεις αγαθών μέσω της A.S. COMPANY καθώς και σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας στα πλοία (π.χ. πρόσβαση στο διαδίκτυο) στο επιβατικό κοινό.

ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ  NEL LINES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα