Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Η ναυτιλιακή εταιρεία ΣΑΟΣ Α.Ν.Ε.Σ. - SAOS A.N.E.S

Η ιστορία της ναυτιλιακής εταιρεία ΣΑΟΣ Α.Ν.Ε.Σ

Η εταιρεία ΣΑΟΣ Α.Ν.Ε.Σ. ιδρύθηκε το 1975 ως Ε.Π.Ε. και δραστηριοποιήθηκε στις γραμμές Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης-Καβάλας.

ΚΑΡΑΒΙ ΣΑΟΣ ΙΙ

Το 1999 μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία και ξεκίνησε τη ναυπήγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ. Το 2001 και όταν η εταιρεία παρουσίασε σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω του σοβαρού επενδυτικού ανοίγματος της νέας κατασκευής, η οικογένεια Φώτιου Μανούση εισήλθε στην εταιρεία ως στρατηγικός επενδυτής αποκτώντας μεγάλο μερίδιο μετοχών.

Ο κ.Φώτιος Μανούσης, επιχειρηματίας και μέχρι τότε δραστηριοποιούμενος κυρίως στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε επενδύσεις ακινήτων και κατασκευές, ανέλαβε το πλήρες management της εταιρείας με την συνεργασία έμπειρων και δυναμικών στελεχών.

Από αυτό το χρονικό σημείο και πλέον, η ανάπτυξη της εταιρείας κρίνεται εντυπωσιακή σε όλα τα επίπεδα. Νέοι επιχειρηματικοί στόχοι, αγορές πλοίων, δραστηριοποίηση σε πολύ περισσότερες γραμμές του Αιγαίου, διεύρυνση του πεδίου δράσης της, ανάπτυξη σημαντικού δικτύου πωλήσεων.

Παράλληλα, σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη στελέχωση, τη διάθρωση και την οργάνωση της εταιρείας, που σήμερα θεωρείται στην Ελλάδα, όχι απλά μια δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση, αλλά ήδη μία από τις σημαντικές του χώρου της.
Σήμερα ο όμιλος εταιρειών της SAOS FERRIES διαθέτει:
Επτά επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία:
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΣΑΟΣ ΙΙ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ, ΑΡΣΙΝΟΗ, MAΚΕΔΟΝΙΑ
Ένα επιβατηγό υδροπτέρυγο:
ΚΑΒΕΙΡΟΣ
Τρία φορτηγά-οχηματαγωγά πλοία:
ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΟΥ,ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σήμερα, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας (από λιμένες Αλεξανδρούπολη και Καβάλα) με τα νησιά του Αιγαίου και σημαντική παρουσία στη σύνδεση των νήσων Βορείου Αιγαίου με τα λιμάνια του κέντρου της χώρας, Πειραιά και Λαυρίου. Πρόσφατα εισήλθε με σημαντική επιτυχία και στην ακτοπλοϊκή αγορά των Βορείων Σποράδων από τα λιμάνια Βόλου και Αγίου Κωνσταντίνου, μίας γραμμής με μεγάλη κίνηση σε επιβάτες και οχήματα. Βασικοί μέτοχοι και στρατηγικοί επενδυτές της μητρικής εταιρείας είναι η Μελίνα, η Μαρία και η Ελένη Μανούση. Η μητρική εταιρεία διαθέτει σχεδόν το σύνολο των μετοχών στις πλοιοκτήτριες θυγατρικές εταιρείες.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Η φιλοσοφία της εταιρείας, διέπεται από πνεύμα επιχειρηματικής τόλμης αλλά και μεθοδικότητας. Παράλληλα, προωθείται η δημιουργία σταθερών δεσμών με τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές που δραστηριοποιούνται τα πλοία της.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στον διαρκή εκσυγχρονισμό του στόλου μας, την ποιοτική και ανελλιπή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου και την ικανοποίηση των πελατών.

Τα επιχειρηματικά της σχέδια περιλαμβάνουν αφενός τη διαρκή εξέλιξη, ανανέωση και επέκταση του ακτοπλοϊκού στόλου της στις γραμμές εσωτερικού, αφετέρου δε τη σταθερή εισχώρηση και στο χώρο της ποντοπόρου ναυτιλίας, μέσω της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο αξιών Αθηνών.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το εσωτερικό ακτοπλοϊκό δίκτυο, ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια αφορά την περαιτέρω εδραίωσή της και αυξήσεις μεριδίων στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται, με σημαντικότερα πεδία εστίασης τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες. Παράλληλα, σχεδιάζεται επέκτασή της και σε άλλες γραμμές που παρουσιάζουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον, αλλά και ευκαιρίες διείσδυσης, ιδιαιτέρως δε των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ SAOS FERRIES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα