Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Μαστιχαρίου - Α.Ν.Ε.Μ FERRIES

Α.Ν.Ε.Μ FERRIES (Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Μαστιχαρίου)

Η Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Μαστιχαρίου ιδρύθηκε το 1986 από τον τότε κοινοτάρχη της Κοινότητας Αντιμάχειας κο Παπανικολάου Κωνσταντίνο και τον Καλύμνιο επιχειρηματία Τηλιακό Ηλία.


Ε/Γ - Ο/Γ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

Η ιδέα βασίστηκε στην είδη υπάρχουσα γραμμή σύνδεσης του Μαστιχαρίου με την Κάλυμνο την οποία εκτελούσε έως τότε το Ε/Γ ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΙ ιδιοκτησίας του Τηλιακού Ηλία. Θα λέγαμε ότι είναι η ποιο πρωτοπόρα εταιρεία σε ότι αφορά τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου φορέα στην Ελλάδα.

Ε/Γ - Ο/Γ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σήμερα στην σύνθεση του Μετοχικού της Κεφαλαίου συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλειδών με ποσοστό 51% και ο Τηλιακός Ηλίας με ποσοστό 49%.
Η εταιρεία βέβαια εργάζεται με μόνιμο προσωπικό και έχει δική της αυτονομία λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Το 1990 αποκτά το Ε/Γ - Ο/Γ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ το οποίο ναυπηγείται από την εταιρεία ενταγμένο στον τότε αναπτυξιακό νόμο.
Μετά από επίπονες προσπάθειες το πλοίο καταφέρνει να αναδειχτεί στην γραμμή και να αγαπηθεί από τον κόσμο που του δείχνει προτίμηση για την μεταφορά τους. Βλέποντας την ανάπτυξη της γραμμής αλλά και τις νέες απαιτήσεις που εξελίσσονται στην γραμμή η εταιρεία ναυπηγεί το δεύτερο της πλοίο το Ε/Γ - Ο/Γ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ το 1997. Τα δύο πλοία αυτά καταφέρνουν να γίνουν η γέφυρα που ενώνει τα δύο νησιά της Δωδεκανήσου την Κάλυμνο και την Κω ,με αποτέλεσμά την γρήγορη ανάπτυξη του εμπορείου μεταξύ των δύο νησιών.

Σε αυτό τον άξονα κινούνται και πολλές επιχειρήσεις της περιοχής που αναπτύσσονται χάριν σ' αυτή την δραστηριοποίηση των πλοίων της Α.Ν.Ε.Μ. και κυρίως λόγο των φθηνών ναύλων.
Το 2001 και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του τουριστικού κοινού που επισκέπτεται τα νησιά μας η Α.Ν.Ε.Μ. αγοράζει το Ε/Γ - Τ/Ρ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ το οποίο και διαθέτει για την μεταφορά τουριστών και το οποίο κατακτά άμεσα την συμπάθεια των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής μας.

Το εν λόγο πλοίο πωλήθηκε τον Μάρτιο του 2006 σε Κρητικούς πλοιοκτήτες.
Το 2006 πωλεί το Ε/Γ - Ο/Γ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ και αγοράζει ως αντικαταστάτη του το Ε/Γ - Ο/Γ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ μήκους 59 μέτρων και πλάτους 14 μέτρων ηλικίας μόλις επτά ετών.
Στην κατοχή της έχει και το Ε/Γ - Τ/Ρ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ για τουριστικούς πλόες. Σήμερα στεγάζεται στα ιδιόκτητά της κτήρια στην περιοχή του Μαστιχαρίου του Δήμου Ηρακλειδών από όπου και ασκείται η όλη επιχειρηματική της δράση.

Α.Ν.Ε.Μ  FERRIES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα