Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Το ναυάγιο στο Γύθειο

Το ναυάγιο λίγο έξω από το  στο Γύθειο είναι το πιο γνωστό ναυάγιο στην Ελλάδα.

Σε μια χώρα την Ελλάδα, που από πολύ παλιά η ναυτιλία έχει το πρώτο λόγο, είναι φυσικό να υπάρχουν κάποια ναυάγια

Κάθε ναυάγιο στην Ελλάδα το ακολουθεί και ένας μύθος που όσο παλαιότερο είναι, τόσο και πιο πολλοί οι μύθοι που το ακολουθούν. 


Το ναυάγιο στο Γύθειο

Το ναυάγιο στο Γύθειο είναι το πιο γνωστό ναυάγιο στην Ελλάδα, που το καράβι για άγνωστους λόγους μπορεί και για τουριστικούς μένει εκεί πολλά χρόνια και δεν έχει αποσυρθεί, το θυμάμαι πολλά χρόνια πριν, όταν παιδάκι ακόμα στα ταξίδια μας στη Μάνη δεν υπήρχε περίπτωση να μη σταματήσουμε να πάρουμε φωτογραφίες, και να το κοιτάξουμε από κοντά, πάντα κάθε καλοκαίρι μας προκαλούσε ένα δέος, και πάντα ακούγαμε μια διαφορετική ιστορία για το ναυάγιο

Θα ήταν χαρά μας να ξέρει κανείς την πραγματική ιστορία από το ναυάγιο στο Γύθειο και με μεγάλη μας χαρά θα την δημοσιεύαμε.

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ 

Κοντά στο Γύθειο σε απόσταση περίπου 5χλμ στην παραλία της Σελινιτσας βρίσκεται το περίφημο ναυάγιο Δημήτριος. Οι φήμες λένε ότι ήταν ένα από τα πολλά παράνομα τσιγαραδικα της εποχής . Στοιχεία δεν υπάρχουν πολλά για το συγκεκριμένο ναυάγιο. Κάποιοι λένε ότι είναι 15 ετών εγώ όμως βρήκα κάποιες πληροφορίες ότι είναι προγενέστερο του 1977. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ναυάγιο και το οποίο δένει αρμονικά με το τοπίο της περιοχής. Σήμερα αποτελεί τουριστική ατραξιόν και θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως πλοίο φάντασμα καθώς δεν βρέθηκε ποτέ ο κάτοχος του.... 
ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ
Βρήκα και γω μία παλιά του 1977 από το ναυάγιο στο Γύθειο. Δυστυχώς δεν είναι σκαναρισμένη σωστά. Αν βρω το φιλμ θα την "ξαναπεράσω".

2 σχόλια:

  1. ωραιο πλανο , αυτο το πραγμα στην ακτη τι ειναι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι το ναυάγιο στο Γύθειο, πάνω υπάρχει και πιο μεγάλη φωτογραφία που έχουν τραβήξει τα karavia.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα