Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Νέα 48ωρη απεργία στα καράβια απο 30-11-2010

Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 30/11 έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12 αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά.

Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά οχηματαγωγά, τα μεσογειακά φορτηγά και τα ακτοπλοϊκά φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Τρόπους να βρεθεί μία τελική πρόταση, τέτοια που να μπορεί να δώσει λύση στην αντιπαλότητα μεταξύ των εφοπλιστών και των ναυτεργατών, αναζητά ο αρμόδιος υπουργός κ. Διαμαντίδης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πιθανής επιστράτευσης ο κ. Διαμαντίδης τόνισε ότι αν δε λήξει η απεργία, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την υφιστάμενη κατάσταση. "Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια...." δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άταφοι νεκροί...", ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων... "υπάρχει αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση".
Νωρίς το πρωί κατέπλευσε στον Πειραιά το πλοίο "ΜΥΤΙΛΗΝΗ", το οποίο μετέφερε ευπαθή προϊόντα ενώ άλλα τρία πλοία από Κρήτη κατέπλευσαν στο κεντρικό λιμάνι το Σαββατοκύριακο, έπειτα από παρέμβαση του.Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πιθανής επιστράτευσης ο αρμόδιος υπουργός κ. Διαμαντίδης τόνισε ότι αν δε λήξει η απεργία, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς να αποκλείει την επιστράτευση

ΠΗΓΗ ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία στα καράβια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα