Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Επιμένουν οι ναυτεργάτες, παρά την επιστράτευση

Επιμένουν οι ναυτεργάτες, παρά την επιστράτευση. Τη συνέχιση της απεργίας της αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία παρά την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών που ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, που συγκεντρώθηκε και συνεδρίασε στον καταπέλτη του πλοίου "Κρήτη", αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργού αποφάσισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί κανονικά. Το μεσημέρι, η ΠΝΟ, είχε ανακοινώσει ότι αποφάσισε την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας μέχρι τις έξι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ανακοινώνοντας την απόφαση για πολιτική επιστράτευση, ο Γ. Διαμαντίδης έκανε λόγο για αδιαλλαξία των δύο πλευρών, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο με το γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κ.Χαλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ.Βεντούρη. Όπως τόνισε ζήτησε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων για 3 ημέρες, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση και να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.Υποστήριξε δε, ότι "η κυβέρνηση, διαμεσολαβώντας επανειλημμένα μεταξύ των δυο κοινωνικών εταίρων, έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της" και αποφάσισε την επιστράτευση για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορείες στον Πειραιά, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους ναυτεργάτες.

Επιμένουν οι ναυτεργάτες, παρά την επιστράτευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα