Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Με υπουργική εντολή απέπλευσαν τα καράβια από την Κρήτη!

Απέπλευσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τα Λιμάνια του Ηρακλείου και της Σούδας, μετά και την σχετική υπουργική εντολή που έφτασε στα Λιμεναρχεία , πλοία των Μινωικών Γραμμών και της ΑΝΕΚ με τα φορτηγά που μεταφέρουν τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα αλλά και επιβάτες και το ζητούμενο είναι φυσικά τι θα συμβεί όταν φτάσουν τα πλοία στον Πειραιά και ποια θα είναι η στάση των εκεί απεργών ναυτεργατών. Κάποιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τα πλοία να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Ραφήνας...
Στο μεταξύ η κυβέρνηση κάλεσε νωρίτερα τα ενδιαφερόμενα μέρη να προσέλθουν σε διάλογο, για να υπογράψουν τις συλλογικές συμβάσεις, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να λήξει η απεργία και οι συνέπειες που έχουν προκληθεί, δήλωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα και με ουσιαστικές παρεμβάσεις όπου και όταν απαιτούνται.

Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό σε μια οικονομικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα να πάρουμε τα μέτρα εκείνα που εγγυώνται τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και να είστε βέβαιοι ότι θα τα πάρουμε, τόνισε στις δηλώσεις του.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε το πρωί του Σαββάτου νέα 48ωρη απεργία, από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής έως τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Η διοίκηση της ΠΝΟ έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι με εξαίρεση των τριών εργοδοτικών οργανώσεων, που έχουν ήδη υπογράψει, δηλαδή την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των οργανώσεων εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.

Η ΠΝΟ στην οποία στρέφει τα βέλη της και μερίδα παραγωγών της Κρήτης, τα προϊόντα των οποίων παραμένουν στα λιμάνια, αναφερόμενη στους νησιώτες και επιβάτες, υποστηρίζει ότι, για την ταλαιπωρία που υφίστανται, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Ελληνες ναυτεργάτες.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα