Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΠΛΟΙΑ μαμούθ

Επιστροφή γιγάντων στη ναυτιλία. ΤΑ ΠΛΟΙΑ «μαμούθ» αναμένεται ότι θα ταράξουν φέτος τα νερά της παγκόσμια ναυτιλίας.

Την παράσταση προβλέπεται ότι θα «κλέψουν» τα γιγαντιαία πλοία μεταφοράς κοντέινερ, τα οποία μετά από μια άγονη διετία ξαναβγαίνουν στον αφρό της διεθνούς αγοράς.
Στον αντίποδα, τα υπερδεξαμενόπλοια σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, χάνοντας το ανοδικό ράλι που κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα οι ναύλοι των πλοίων μεταφοράς πετρελαίου.

Το παιχνίδι των ναύλων τη φετινή χρονιά θα κριθεί σε υψηλό βαθμό από τον μεγάλο αριθμό πλοίων μεγάλης χωρητικότητας που εισέρχονται στην αγορά. Κερδισμένες, όμως, φαίνεται πως θα είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Η ζήτηση για τη μεταφορά προϊόντων αυξάνεται διαρκώς και τα γιγαντιαία πλοία γίνονται ανάρπαστα, καθώς οι εταιρείες που τα ναυλώνουν μπορούν να μεταφέρουν χιλιάδες κοντέινερ σε ένα μόνο δρομολόγιο,

ΠΛΟΙΟ ΜΑΜΟΥΘ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

μειώνοντας σημαντικά το κόστος μεταφοράς ανά μονάδα προϊόντος.
Τα ναυπηγεία της Ασίας πρόκειται να παραδώσουν φέτος 76 γιγαντιαία πλοία μεταφοράς κοντέινερ, καθένα από τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει άνω των 7.500 κοντέινερ. Σύμφωνα με τον οίκο AXSMarine, η είσοδος στη διεθνή αγορά των νέων πλοίων ισοδυναμεί με αύξηση της διαθέσιμης χωρητικότητας κατά 31% σε σχέση με το 2010. Το εντυπωσιακό είναι ότι 49 από αυτά χαρακτηρίζονται «τυραννόσαυροι», αφού θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς άνω των 10.000 κοντέινερ.

Σύμφωνα με τη Hanjin Shipping, τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Ν. Κορέας, η παγκόσμια ζήτηση για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί 8% φέτος. Αν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, δημιουργείται ένα μίνι «Ελντοράντο» για τα συγκεκριμένα πλοία. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με αναλυτές, άνοδος της παγκόσμιας ζήτησης κατά 10% θα προκαλούσε υψηλή ζήτηση για τη μεταφορά επιπλέον 600.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Μετά τον καταποντισμό της αγοράς μεταφοράς κοντέινερ το 2008, οι ναυτιλιακές εταιρείες του κλάδου επανέρχονται δριμύτερες και πιο κερδισμένοι απ' όλους υπολογίζεται ότι θα είναι οι «παίκτες» που παρήγγειλαν εγκαίρως γιγαντιαία πλοία.

Θέσεις φρόντισαν να πάρουν όλοι οι «μεγάλοι» της αγοράς. Σύμφωνα με την AXSMarine, την κούρσα οδηγούν οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου, η δανέζικη Maersk/Moeller και η ιταλοελβετική Mediterranean Shipping Company (MSC).

Σύμφωνα με την AXSMarine, η MSC πρόκειται να παραλάβει 14 πλοία μεταφορικής ικανότητας άνω των 10.000 κοντέινερ, ενώ η Maersk αναμένει να εντάξει στον στόλο της εννέα.

ΠΗΓΗ Επιστροφή γιγάντων στη ναυτιλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα