Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Σταδιοδρομία σε ναυτιλιακές εταιρίες στο εξωτερικό

Σταδιοδρομία σε ναυτιλιακές εταιρίες στο εξωτερικό, γιατί ναι; Έλληνες ναυτιλιακά στελέχη, βρίσκονται κυρίως στις Η.Π.Α. (Ν.Υόρκη), το Ην. Βασίλειο (Λονδίνο) και την Άπω ανατολή. Μικρότερους αριθμούς επαγγελματιών συναντούμε σε άλλες χώρες τις Ευρώπης με μικρότερη ή μεγαλύτερη ναυτική παράδοση , όπως π.χ. Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Σκανδιναβικές Χώρες και Ιταλία, καθώς και σε ορισμένες της λατινικής Αμερικής όπως η Βραζιλία.
Σε σχέση με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας , φαίνεται πως το κύμα φυγής προς το εξωτερικό έμπειρων ή λιγότερων έμπειρων ναυτιλιακών στελεχών είναι μικρότερο, κυρίως λόγω της εξέχουσας θέσης του Πειραιά διεθνώς, των μισθών και του αριθμού των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών . Πολλές από αυτές διατηρούν γραφεία (και site offices) και εκτός συνόρων.

Τα στελέχη μπορεί να βρέθηκαν στο εξωτερικό ως ακολούθως : α) νέοι απόφοιτοι που παρέμειναν εκεί με την ολοκλήρωση των σπουδών τους β) ήδη εργαζόμενοι που για λογαριασμό ελληνικής εταιρίας με γραφείο εκτός Ελλάδος μετατέθηκαν γ) απαντώντας σε μια αγγελία όπως άν αναζητούσαν εργασία οπουδήποτε αλλού. Τα στελέχη των 2 τελευταίων κατηγοριών είναι συνήθως από αυτά που χαρακτηρίζονται ως πρωτοκλασάτα. Εργοδότες τους είναι κυρίως ξένοι.

Η σημερινή απογοήτευση, απαισιοδοξία και η γενικότερη ζοφερή κατάσταση της οικονομίας/κοινωνίας είναι σχεδόν βέβαιο πως ακόμα και άν δεν επηρεάζει άμεσα τον ναυτιλιακό κλάδο (ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί αυτό-και οι εξηγήσεις πολλές), θα ωθήσει κυρίως νεότερους στο να πάρουν την “μεγάλη” απόφαση.

Το “μεγάλη” μπαινει σε εισαγωγικά καθώς ο φόβος του “άγνωστου”, το χάσιμο της παρέας, ο “καλός καιρός” κ.τ.λ. υπερισχύει πολλές φορές ακόμα και της ανάγκης για εργασία. Χαρακτηριστικά έχω αναφέρει σε προσωπικές συζητήσεις –και συνεχίζω να το λέω με κάθε ευκαιρία- πως άν τα παιδιά (ευρύτερη έννοια του όρου) γνώριζαν πόσο ευκολότερα είναι τα πράγματα στο εξωτερικό, η Ελλάδα θα άδειαζε σε έναν χρόνο.

Ευκολότερα ναι, ιδανικά όχι.

Το κίνητρο για μετακίνηση και εργασία σε κάποια χώρα του εξωτερικού είναι αρχικά τα περισσότερα χρήματα που πιθανότατα προσφέρονται. Με την μετεγκατάσταση όμως διαπιστώνει κανείς πως υπάρχουν και άλλοι λόγοι οπως οι νέες εμπειρίες , η εξωστρέφεια, οι διαφορετικές νοοτροπίες και εικόνες και η γενικά καλύτερη ποιότητα ζωής. Τι μπορεί σημαίνει αυτό; :

Έλλειψη γραφειοκρατίας
Εκπαιδευτικό σύστημα υψηλών προδιαγραφών
Σύστημα Υγείας υψηλών προδιαγραφών
Μέριμνα για τις οικογένειες
Διαφορετικό αστικό περιβάλλον (έλλειψη κίνησης , πάρκα κ.α.)
Ασφάλεια
Δικαιοσύνη & σεβασμός στον πολίτη
Συνήθως τα παραπάνω δεν εξετάζονται αρκέτα πρίν την τελική επιλογή, μα είναι εξίσου σημαντικά με έναν καλό μισθό.


Αναμφισβήτητα δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν στην χώρα που θα καταλήξει ο καθένας από εμάς.

Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο εώς το οποίο κάποιος θα πρέπει να έχει επιλέξει να βγεί στο εξωτερικό.

Πιστεύω ακράδαντα πως ειδικά οι επαγγελματίες του κλάδου που επιλέγουν αρχικά να εργασθούν στην Ελλάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρούν εργασία , με ικανοποιητικότερες απολλαβές , καλύτερες συνθήκες και τελικά θέση.

Ανάλογα οι νεότεροι που επιλέγουν από την πρώτη στιγμή να εργασθούν σε ξένες εταιρίες, ανεξάρτητα του αρχικού μισθού, πρέπει να είναι σχεδόν βέβαιοι/βέβαιες πως θα αντιμετωπιστούν στην πλειονότητα των περιπτώσεων με αξιοκρατικά κριτήρια και δεν θα νοιώσουν ρηγμένοι.

Η ανέλιξη φαντάζει γενικά πιό εύκολη – ποιοί οι λόγοι;

Η έλλειψη έμπειρων ναυτιλιακών στελεχών στο εξωτερικό.
Η ελληνική ναυτιλιακή παράδοση και φήμη που λειτουργεί ως επιπλέον “διαφήμιση” και πλεονέκτημα για τον Έλληνα ναυτιλ. Στέλεχος, φτάνει εκείνος να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα.
Η έλλειψη προκαταλήψεων απέναντι σε φύλλο, χρώμα, καταγωγή ή και ηλικία. Χαρακτηριστικό είναι το πως αντιμετωπίζονται σε γενικές γραμμές , οι γυναίκες του χώρου στην Ελλάδα . (σημ. Είμαι από εκείνους που δεν πιστεύω πως όλοι κάνουν για όλες τις θέσεις και κάποιες από αυτές τις θέσεις θα είναι αναγκαστικά ανδροκρατούμενες. Αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αξιόλογες / αξιόλογοι υπάρχουν και στα 2 φύλλα. Στο χέρι τους είναι να μετρήσουν αντικειμενικά τις δυνατότητες τους , και στο χέρι του εργοδότη τους είναι να αξιοποιηθούν και να τοποθετηθούν εκεί που τους ταιριάζει-Απαιτείται σεβασμός).
Η συνεχής επιμόρφωση
Η αξιοκρατία
Συμπερασματικά η εργασία στο εξωτερικό είναι μια απόφαση που παίρνεται με ζύγισμα πλήθους παραγόντων. Αποτελλεί βαθυά προσωπική επιλογή που έχει κόστος. Συναισθηματικό αλλά και επαγγελματικό.

Έχει όμως κέρδη άφθονα και την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Χρήστος Λειβαδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα