Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Δεμένα στα λιμάνια τα καράβια την Πρωτομαγιά

Δεμένα στα λιμάνια τα καράβια την 1-5-2011 λόγω της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών. Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν με πλοίο την Πρωτομαγιά, καθώς οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να τιμήσουν με 24ωρη απεργία την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ, αποφάσισαν να απεργήσουν από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Την ίδια ημέρα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που αποτελεί το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες, με έναρξη από τις 12 το μεσημέρι τ έως στις 4 μμ της 1ης Μαϊου.Η Ναυτική Ομοσπονδία επαναλαμβάνει τα αιτήματά της για την απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων καθώς και αποτροπή της αποβολής της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας LOUIS.

Τα ναυτεργατικά σωματεία με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι διεκδικού, κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας που ειδικά στη ναυτιλία προωθεί τη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες
Δεμένα» τα πλοία την Πρωτομαγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα