Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Η ιστορία της ναυτιλίας Μέρος Β

  Κατά την περίοδο των προεπαναστατικών χρόνων, οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πολύ έντονα το δεσμό τους με τη θάλασσα και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει τόσο στην ανύψωση του ηθικού τους όσο και στην προετοιμασία της επανάστασης κατά τη περίοδο της τουρκοκρατίας.

 Ελληνικά πλοία της εποχής είναι η γολέτα, το πυρπολικό, το μπρίκι, η μπρικολέτα και το μπάρκο. Άξιο αναφοράς είναι και το πλοίο Σεμπέκ ή Μυστικό. Πρόκειται για ιστιοφόρο πλοίο Ψαριανής κατασκευής με μικρό βύθισμα, ικανό να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, γεγονός που το έκανε κατάλληλο για πειρατεία και καταδρομές, με αποτέλεσμα να αποτελέσει σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία. Τόσο η επιδεξιότητα των Ελλήνων κατασκευαστών όσο και των γενναίων καπετάνιων, συντέλεσαν στη μεγάλη ανάπτυξη της ναυτιλίας  αλλά και στην αναγέννηση της στα μετεπαναστατικά χρόνια. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η εμπορική ναυτιλία ήταν ο μόνος τομέας της οικονομίας, ο οποίος κατόρθωσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ανακτήσει την παλιά του ζωτικότητα, παρότι κατά τη διάρκεια της επανάστασης είχε καταστραφεί μεγάλος αριθμός πλοίων.
  
Αμέσως μετά την απελευθέρωση, ιδρύθηκαν ναυπηγεία, σε πλήθος νησιών και λιμανιών, αναδεικνύοντας τη ναυπηγική σε μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του νεοσύστατου πολύπαθου κράτους.
   
Η Βιομηχανική επανάσταση, με τις ριζοσπαστικές αλλαγές που επέφερε τόσο στις κατοικίες όσο και στη παγκόσμια οικονομία, συντέλεσε, σε μεγάλο βαθμό, στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη των Ελληνικών εμπορικών δικτύων, μέσω των οποίων διακινούταν  το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου της Μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας.
  
Κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 1800 εμφανίζονται τα γνωστά σε όλους μας «ατμόπλοια», τα οποία χρησιμοποιούνταν ως εμπορικά φορτηγά. Τα συγκεκριμένα πλοία ήταν ξύλινα και η κατασκευή τους ήταν τέτοια, ώστε να τους επιτρέπει να επιπλέουν σε ποτάμια και κανάλια. Το 1850 γίνονται σιδερένια και αρχίζουν να κινούνται στα νερά του Ειρηνικού ενώ στη δεκαετία του 1860-1970 αρχίζουν να αποτελούν αισθητή απειλή για τα ιστιοφόρα. Στην αμέσως επόμενη δεκαετία τα ατμόπλοια γίνονται ατσάλινα ενώ το 1900 έχουν αντικαταστήσει πλέον πλήρως, τα ιστιοφόρα.
  
Η γέννηση της Ελληνικής ναυτιλίας τακτικών γραμμών γίνεται το 1857 στην Σύρο, με την ίδρυση της  Ελληνικής Ατμοπλοΐας. Μέχρι τις παραμονές του Πρώτου Παγκόσμίου Πολέμου, ιδρύθηκαν άλλες δέκα ατμοπλοϊκές, επιβατικές ακτοπλοϊκές εταιρείες.
  
Το 1907 ιδρύεται η Υπερωκεάνιος Ελληνική Ατμοπλοΐα, η οποία συνέδεσε για πρώτη φορά τον Πειραιά με την Νέα Υόρκη. Κατά τη μεταπολεμική περίοδο τα υπερωκεάνια ξεκινούν να λειτουργούν και σαν κρουαζιερόπλοια.
  
Το 1970 έχουμε την είσοδο και την εδραίωση των εταιρειών λαϊκής βάσης με αφετηρία την Κρήτη, καθώς και άλλες στα μεγάλα νησιά Αιγαίου και Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα